pondělí 17. srpna 2015

Recept na štěstí

Každý má občas slabší chvilku, kdy pochybuje o světě, sobě, nebo čemkoliv... Někdo se přes to možná dostal, ale ví, jaký pocit to je.

Tohle je návod pro ty, kteří se takové chvili chtějí zbavit. Z osobní zkušenosti musím říct, že to pomáhá, ačkoliv to ne vždy dodržuji. Každopádně teď, když znám recept, vím, jak si nastavit život podle sebe.

Jsou to tři věci, velmi jednoduché a velmi účinné.

1. Alespoň půl hodiny denně číst. A čtením myslím knihy, které nás nějakým způsobem rozvíjejí, posunou dál, předají nové zkušenosti nebo nás k něčemu motivují, případně inspirují. Jednou sem napíšu seznam knih, které stojí za to si přečíst.

2. Alespoň půl hodiny denně cvičit. Protáhnout se, zacvičit si jógu, udělat pár dřepů, jít do fitka... Cokoliv. Prostě se věnovat trochu zdravému pohybu a dopřát tělu aspoň jednou za týden dát si do těla.

3. Zdravě jíst. Nejenomže je to ZDRAVÉ, což je argument sám za sebe, ale lidé, co jedí zdravě, mají více energie, chuti do života a veselí v sobě. Důležité jsou snídaně a pak taky se nepřejídat před tím než jdete spát; ideálně se nepřejídat vůbec.

Teď tedy znáte návod na štěstí a co v něm není, najdete si v knihách.
Vím, že to funguje, jen škoda, že to nedodržuji, ale snad budete mít vy větší vytrvalost.

Žádné komentáře:

Okomentovat